Добкін у СІЗО, суд обере йому запобіжний захід

Понеділок, 10 березня 2014, 19:25

Екс-глава Харківської ОДА Михайло Добкін затриманий у Генпрокуратурі і зараз перебуває в ізоляторі тимчасового утримання

Про це повідомила адвокат Добкіна Юлія Плетньова, пише "Інтерфакс-Україна".

"О 17:20, як тільки Михайло Маркович переступив поріг слідчого Генпрокуратури, він був затриманий на підставі ухвали Шевченківського райсуду Києва", - розповіла адвокат.

На її думку, визначення, на підставі якого було проведено затримання, є незаконним.

"У ньому сказано, що Добкін нібито переховувався від слідства. Це не відповідає дійсності, оскільки ми з ним приходили до прокуратури Харківської області 7 березня щоб дізнатися чи є якісь щодо нього кримінальні справи. Він готовий був дати свідчення, якщо такі справи є", - сказала Плетньова.

Також вона підкреслила , що Добкін з'явився до ГПУ добровільно, після відповідного телефонного дзвінка від начальника управління СБУ в Харківській області.

Вона також повідомила, що знаходиться біля ІТТ, куди приїхала, щоб передати своєму підзахисному речі та продукти, однак її не пускають.

"Вже півгодини не можу потрапити, хоча в Генпрокуратурі мені пообіцяли, що пустять безперешкодно", - сказала адвокат.

За словами Плетньової, 11 березня у Шевченківському райсуді Києва розглядатиметься питання про обрання запобіжного заходу щодо Добкіна у вигляді утримання під вартою.

Разом з тим у Генпрокуратурі уточнили: провадження щодо Добкіна було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27 лютого "за фактом публічних закликів, які пролунали 12 лютого в Харкові під час круглого столу "Соціально-економічні та політичні процеси в посткризовій Україні".

"Йдеться про заклики з боку екс-губернатора Харківщини про вчинення дій, спрямованих на децентралізацію влади в Україні шляхом федералізації і створення Ново-російського союзу. Слідство триває", - зазначили в ГПУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News