Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В автобаті Бахчисарая розслідують, чи зраджував командир. Він заявляє, що вірний присязі

Вівторок, 11 березня 2014, 18:10

Відносно командира автобатальона в/ч Володимира Садовника, якого підозрюють в зраді, проводиться розслідування.

Про це повідомив голова медіа-центру Міноборони України в Криму Владислав Селезньов.

  "Оцінку діям або бездіяльності командира батальйону дадуть органи правопорядку", - написав він.

"В даний час йде перевірка. За її результатами буде зроблено заяву", - додав він.

"Документального підтвердження, що підполковник Володимир Садовник приймав присягу на вірність народу Криму немає", - підкреслив Селезеньов.

Він додав, що зараз підполковник Володимир Садовник знаходиться на території військової частини.

При цьому Селезеньов зазначив, що на флагштоках над територією військової частини розміщені два прапора - України та Російської Федерації.

У той же час сам Садовник в коментарі "Українській правді" заявив, що не порушував присягу.

"Я офіційно заявляю, що я, мої заступники, офіцери частини залишилися вірні присязі, всі знаходяться на службових місцях і виконують свої функціональні обов'язки", - заявив він.

Відповідаючи на питання про його викрадення, він розповів , що його 1,5 доби тримали в Сімферополі.

"Мене тримали в кімнаті під охороною. Там чинили моральний тиск, щоб я перейшов на їх сторону. Фізичного впливу не було. Мене переконували, що я залишуся командиром батальйону тій частини, в якій я перебуваю, обіцяли, що буду отримувати на порядок більше грошей", - розповів він.

"Але не все купується за гроші. Вони зрозуміли, що я категорично проти. Зараз пройшла інформація, що я прийняв якусь присягу, але я офіційно заявляю, що ніякої присяги я не приймав", - додав він.

Він також розповів, що з Сімферополя в частину він їхав разом із загарбниками. І зайшов у частину після штурму. "За спиною у мене були 10 або 15 автоматників", - додав він.

"Загарбники штурманули частину, пішли постріли, частково особовий склад поставили до стінки, частково розклали, але на даний момент всі живі і здорові. Мій особовий склад їм ворота не відкривав, так що штурмували вони через паркан", - сказав він.

"Після того, як в частині солдати вийшли на шикування, я сказав: хто залишається вірним Україні, той залишається зі мною. Зі мною вирішили залишитися 30 чоловік. Більшість військовослужбовців за контрактом вийшли вийти зі строю і перейшли на іншу сторону", - розповів він.

"На той бік перейшли лише два прапорщика: старший прапорщик Берестовий і старший прапорщик Козиков, інші офіцери і прапорщики залишилися вірні присязі", - розповів він.

Садовник також заявив, що саме ці контрактники і забрали 10 одиниць техніки. "Це були їхні автомобілі, вони сіли за кермо і поїхали", - сказав Садовник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...