Україна має вибудувати довготермінову стратегію, а не тільки шукати донорів - Томбінські

Середа, 12 березня 2014, 13:53

Україна повинна відійти від короткострокових стратегій і посилювати свій суверенітет.

Як повідомляє УНІАН, про це сьогодні під час круглого столу заявив голова Представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінські.

За його словами, Україна повинна посилити власний суверенітет і краще використовувати власний потенціал.

"Зараз ми бачимо, яким чином непідписання Угоди про асоціацію з ЄС вплинуло на український суверенітет. Це вартість бездіяльності, яка зараз очевидна. Це є вартість бездіяльності попереднього уряду та Президента України", - заявив дипломат.

За його словами, Європейський Союз має великий досвід того, як допомагати різним країнам у кризових ситуаціях. Він підкреслив, що Україна є нормальною країною, яка має такі ж самі проблеми, з якими можна зіткнутись у різних кутках світу.

"Потрібно шукати рішення, які є прийнятними, перевіреними і які дають результати в певних обставинах. Потрібно покласти кінець короткостроковим стратегіям, мікроменеджментовим проблемам. Україні не вистачало довготермінової перспективи, довготермінової стратегії", - переконаний Томбінські.

За його словами, Україна має здатна робити внесок у світову економіку і не бути лише отримувачем міжнародної допомоги.

Як відомо, нова влада у Києві, посилаючись на важке становище економіки України, неодноразово наголошувала на необхідності отримання закордонної допомоги.

Єврокомісія вже погодила пакет фінансової допомоги для України, в тому числі надання принаймні 11 мільярдів у наступні кілька років. Однак, підкреслили в ЄС, від Києва очікують проведення глибинних реформ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування