Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко просить у Путіна літаків - "захищатися від НАТО"

Середа, 12 березня 2014, 15:41

Білорусь запропонує Росії розмістити у себе в рамках спільних навчань додатково до 15 літаків у зв'язку з активністю НАТО.

Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив у середу на засіданні Ради безпеки, передає БЕЛТА.

Як зазначив Лукашенко, Білорусь має намір "адекватно реагувати на рішення НАТО нарощувати поблизу білоруських кордонів угруповання військово- повітряних сил".

"Ми на це реагували спокійно до тих пір, поки не почалися масштабні навчання південніше на території Польщі, і Польща запросила посилення і розширення масштабів цих навчань. Постає питання - навіщо? Навіщо в цей момент, коли в цьому регіоні не так все спокійно? - заявив Лукашенко.

"Більше того, чи вчора ввечері, вночі, або сьогодні вранці були додатково, за моєю інформацією, перекинуті літаки, більше десятка, в район цих навчань з Італії. Тобто є нагнітання обстановки у наших кордонів", - стверджує Лукашенко.

"Ми повинні на це реагувати. Але реагувати абсолютно адекватно. І це не секрет. У нас з Російською Федерацією в тому числі існує спільне угрупування військ на цьому напрямку, основу якої становить армія Республіки Білорусь", додав він.

Лукашенко нагадав про домовленість про Союзну державу між Росією і Білоруссю.

"Нам, звичайно, не потрібні, напевно, додаткові військово-повітряні сили, але Російська Федерація зобов'язана за цим планом підтримувати Білорусь, у тому числі і в рамках ВПС", - сказав Лукашенко.

Він заявив, що має намір зв'язатися з начальником Генштабу Росії і запропонувати перекинути на територію Білорусі "посилення":

"Зараз, припустимо, не більше 12-15 літаків, перегнати на територію Білорусі, визначити маршрути патрулювання, як ми зробили для своїх, запасні маршрути, і нехай працюють, патрулюють. Ми нічого не приховуємо", - заявив Лукашенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування