Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Джемільов думає, що російські окупанти можуть рушити на Херсонщину

Середа, 12 березня 2014, 18:04

Російські військові із Криму можуть спробувати захопити у Херсонській області об'єкти, які забезпечують постачання води і електроенергії.

Про це він сказав у Москві після розмови з Володимиром Путіним, передає ICTV повідомлення УНІАН.

Джемільов не виключає, що російські війська можуть захопити інфраструктуру в Херсонській області, необхідну для забезпечення Криму.

"Ми це питання з Путіним не обговорювали, але моя точка зору така: стратегічні плани Росії обмежувалися Кримом. Не виключається ще просування на декілька кілометрів для захоплення тих пунктів, де регулюється подача води і електроенергії до Криму", - сказав Джемільов.

За його словами, це може бути зроблено для того, щоб контролювати життєво важливі для півострова ресурси.

"Я думаю, що є бажання Кремля встановити той порядок, який не подобається в Києві, але навряд чи це буде реальним. Напевно, вони це чудово розуміють, і на що вони можуть натрапити, мабуть, теж розуміють", - припустив він.

Він думає, що у Росії серйозно налаштовані на приєднання Криму до себе.

"Я думаю, що далі будуть розмови навколо статусу Криму. Все-таки у мене є великі побоювання, що Кремль наполягатиме, що він повертає Кримський півострів, який колись по праву завоювання належав Російській імперії", - сказав Джемільов.

Як відомо, Джемільов раніше розповів, що Путін не заперечував, що у Криму діють російські військові, і думає, що Україна "не цілком законно" вийшла зі складу СРСР.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...