Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Франція: референдум у Криму незаконний, РФ має вивести війська

Четвер, 13 березня 2014, 00:15

Президент Франції Франсуа Олланд знову наголосив президентові Росії Володимирові Путіну на тому, наскільки важке зараз становище в Україні.

Про це повідомила прес-служба французького керівника.
 
Олланд також нагадав Путіну, що планований у Криму на 16 березня референдум, підготовка до якого відбувається без найменшої прозорості, не має ніяких законних підстав, мовиться в повідомленні.
 
Він закликав Путіна зробити все можливе, щоб відвернути анексію Криму до Росії, наголосивши, що це було б неприйнятно для світової спільноти.
 
Керівник Франції наголосив, що Росія мусить визнати і поважати суверенітет і територіальну цілісність України і вивести з Криму свої війська на позиції до початку кризи.
 
Іще є час уникнути непотрібної і небезпечної ескалації, сказав французький президент.
 
Тим часом у Кремлі про цю розмову повідомили лише, що "сторони обмінялися думками щодо кризової ситуації в Україні, зокрема, щодо можливостей активізувати міжнародне сприяння врегулюванню в цій країні".
 
У Європейському союзі заявляють, що, якщо Росія найближчими днями не змінить позиції щодо її дій у кризі в Україні, проти неї запровадять другий пакет санкцій уже в понеділок.

Радіо Свобода

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...