Командир Бельбеку Мамчур: Військові в Криму вимагають вказівок від влади

Четвер, 13 березня 2014, 12:21

Командир в/ч у Бельбеку Юлій Мамчур вимагає від керівництва Міноборони України й Генштабу ухвалити рішення щодо дій командирів військових частин України в Криму.

Про це говориться у відеозверненні, опублікованому в четвер.

"Звертаюся до керівництва країни, Міноборони, генштабу. Ні для кого не секрет яка ситуація склалася навколо військових частин України в Криму", - сказав він.

"Щоб уникнути можливих зіткнень із застосуванням зброї прошу вас у найкоротший термін прийняти зважене рішення по подальших діях командирів військових частин у випадку прямої загрози життю особовому складу, членам родин військовослужбовців, цивільного населення", - заявив Мамчур.

"Ваше рішення прошу донести в директивній формі до всіх командирів військових частин, які дислокуються в Автономній республіці Крим", - підкреслив він.

"У випадку неприйняття вами відповідних рішень, ми будемо змушені діяти згідно Статуту збройних сил України аж до відкриття вогню", - попередив Мамчур.

"При цьому ми чітко усвідомлюємо, що ми не зможемо довго протистояти переважаючим по кількості, озброєності й підготовці підрозділам російських військ, але готові виконати свій обов’язок до кінця", - підкреслив він.  

"Перебуваючи під постійним тиском збройних сил Росії, місцевого населення, органів місцевого самоврядування, маємо усні вказівки триматися, не піддаватися на провокації, і не застосовувати зброю", - нагадав він.

"Ціною неймовірних зусиль утримуємо тендітний мир на кримській землі, продовжуємо бути вірними присязі на вірність українському народу. Ми - військовослужбовці повинні захищати суверенітет, територіальну цілісність України. З кожним днем ультиматуми з боку представників збройних сил РФ здобувають усе більш жорсткий характер", - підкреслив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News