ГПУ доручила затримати Аксьонова

Четвер, 13 березня 2014, 13:00

Прокуратура дала доручення затримати екс-главу АП Андрія Клюєва та самопроголошеного главу уряду Криму Сергія Аксьонова.

Про це, як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, заявив в.о. генпрокурора України Олег Махніцький

"Прокуратурою проведені всі необхідні процесуально-слідчі дії і дане доручення відповідним спецпідрозділам встановити місцезнаходження та затримання осіб, оголошених у розшук", - заявив він.

Коментуючи інформацію про те, що Клюєв перебуває в Києві, Махніцький наголосив, що розшук підозрюваних знаходиться в компетенції СБУ і МВС.

Відповідаючи на питання про дії по затриманню Аксьонова, Махніцький також зазначив, що прокуратура виконала свій обов'язок і дала відповідні доручення профільним спецпідрозділам.

Як відомо, Андрій Клюєв разом із Віктором Януковичем, екс-генпрокурором Віктором Пшонкою і екс-главою МВС Віталієм Захарченком, звинувачується в застосуванні сили до мітингувальників та організації масових вбивств учасників протестів в Україні.

Андрій Клюєв зник з Києва 28 лютого. Він оголошений в розшук на підставі рішення суду про його затримання з метою приводу.

Рада Криму 27 лютого всупереч Конституції України та Криму, а також всупереч низці законів, за відсутності погодження з президентом України, ухвалила рішення про висловлення недовіри Раді міністрів Криму і припинила її діяльність, а також призначила Сергія Аксьонова на посаду голови Ради міністрів Криму.

У ГПУ назвали таке призначення незаконним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News