Суд у Києві заарештував російського диверсанта на 2 місяці

Четвер, 13 березня 2014, 13:54

Суд у Києві заарештував на 2 місяці росіянина, підозрюваного у створенні озброєної диверсійно-підривної групи для дестабілізації ситуації в Україні.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на Службу безпеки України.

"12 березня 2014 Шевченківський райсуд Києва в рамках розпочатого СБУ кримінального провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці громадянину Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Він, зокрема, підозрюється у створенні озброєної диверсійно-підривної групи для дестабілізації ситуації в Україні.

Згідно з повідомленням, громадянина РФ затримали 10 березня 2014 в Донецьку.

СБУ затримала 37 -річного громадянина РФ, який має відношення до однієї з російських спецслужб.

На сході України він створив збройну диверсійно-підривну групу для виконання спецзавдань по дестабілізації ситуації в країні.

"Метою це групи мали стати - але цьому, слава Богу, вдалося перешкодити - стратегічні об'єкти регіону - будівлі органів місцевого самоврядування", - повідомила керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

За її словами, затриманий - уродженець Криму, постійно проживав у Москві, мав досвід роботи в гарячих точках РФ, таких як Дагестан, Осетія.

Раніше у вівторок з трибуни Верховної Ради глава СБУ Валентин Наливайченко заявив про наявність доказів того, що в організації провокацій в Україні брали участь співробітники Головного управління розвідки Міністерства оборони РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування