Російські авіалінії стали облітати територію України

Четвер, 13 березня 2014, 15:06

Кілька російських авіаперевізників змінили маршрути рейсів, що проходять через територію України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на дані системи flight radar 24, яка дозволяє спостерігати за положенням літаків, які перебувають у повітрі.

Зокрема, був змінений маршрут рейсу "Аерофлоту", який вилітав у Сімферополь.

Компанія використовувала довший маршрут, що проходить в основному територією РФ. У своєму офіційному мікроблозі в Twitter "Аерофлот" (MOEX: AFLT) також підтвердив цю інформацію.

"Сьогодні було прийнято рішення про виконання рейсів за зміненим маршрутом. Питання економії за аеронавігацію не розглядалися", - говориться в повідомленні авіаперевізника.

"Аерофлот" підкреслив у мікроблозі, що авіакомпанія має право використовувати будь-які офіційні маршрути для виконання своїх рейсів.

Представник "Аерофлоту" повідомив, що рейсів, маршрут яких змінений, не менш чотирьох.

В "Аерофлоті" вагалися відповістити на запитання, чи значно збільшаться видатки на паливо, відзначивши, що такі підрахунки компанія ще не робила. У Росавіації додали, що витрати компанії, як правило, незначні, максимальний обліт може становити 50 хвилин.

Крім того, ряд рейсів компанії S7 (MOEX: AVSI), "Трансаеро", Nordwind, а також іноземного перевізника Turkish Airlines летіли за довшим маршрутом, облітаючи територію України, також виходить з даних системи flight radar 24.

 

Украинская правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування