США вирішили лишити авіаносець "Джордж Буш" у Середземному морі

Четвер, 13 березня 2014, 17:04

США мають намір продовжити перебування авіаносця "Джордж Буш" в східному Середземномор'ї.

Про це повідомляє CNN з посиланням на інформованих американських представників, передає Інтерфакс-Україна.

Адміністрація Барака Обами, як очікується, в четвер оголосить про план Пентагону продовжити перебування авіаносної ударної групи на чолі з атомним авіаносцем "Джордж Буш" в східній частині Середземномор'я у зв'язку з подіями в Криму, сказано в повідомленні СNN.

За даними джерел, рішення про продовження перебування в регіоні "Джорджа Буша", який прямував в район Перської затоки, приймається для "заспокоєння союзників по НАТО" в суміжних з Україною країнах у зв'язку з подіями в Криму.

Джерело у владних структурах США повідомило телеканалу, що наразі розглядається, які військові активи "залишаються на місці, що йде, а що слід перемістити".

"Джордж Буш" лишається в Середземному морі

Фото: navy.mil 

Як зазначило військове джерело, на якого посилається СNN, хоча дії США щодо Росії концентруються на дипломатичному напрямі, військова складова також широко обговорювалася на нараді в Білому домі 11 березня.

 "Джордж Буш" останется в Средеземном море

Говорячи про рішення продовжити перебування "Джорджа Буша" в Середземномор'ї, високопоставлений представник адміністрації повідомив телеканалу, що очікувати якої-небудь більшої гри мускулами або додаткових військових кроків до наміченого на неділю референдуму в Криму не слід.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування