Санкції ЄС серйозно натиснуть на головних "друзів" Путіна - ЗМІ

Четвер, 13 березня 2014, 19:08

Країни Євросоюзу узгоджують список російських чиновників, які потраплять під санкції через вторгнення Росії в Україну.

Про це пише брюссельське видання ЕUobserver.

Як повідомляється, ЄС погодив список осіб, проти яких вживатимуть візові санкції та заморозять їхні активи.

Досі країни ЄС проводили аналіз, а в четвер зібралися та узгоджували єдиний список.

Список є конфіденційним, але точно відомо, що до нього не включать президента Володимира Путіна і глави МЗС Сергія Лаврова.

Список ЄС складається умовно із трьох блоків, куди входять головні силовики, політичні партнери та давні партнери по бізнесу.

У першу групу, за даними видання, входять Олександр Бортніков (очільник Федеральної служби безпеки РФ), Сергій Шойгу (міністр оборони), Микола Патрушев (секретар Радбезу), Олександр Витко (командувач Чорноморським флотом), Владислав Сурков – помічник Путіна та його одіозний радник Сергій Глазьєв.

Захід має намір зробити удар по найдавніших бізнес-партнерах Путіна главі "Газпрому" Олексію Міллеру, президенту "Роснефти" Ігорю Сєчину та главі "РЖД" Володимиру Якуніну.

Найпомітніші політичні обличчя путінської інтервенції в Україну також можуть потрапити під санкці.

Зокрема ЕUobserver пише, що санкції можуть застосувати до глави Ради Федерації Валентини Матвієнко, заступника прем'єра Дмитра Рогозіна, глави комітету з іноземних справ Держдуми Олексія Пушкова.

Готуватись до санкцій слід і одіозним депутату Володимиру Жириновському, президенту Чечні Рамзану Кадирову, другу Путіна, лідеру байкарів Олександру "Хірургу" Залдостанову.

Забути про поїздки та рахунки на Заході слід і головному пропагандисту путінської політики Дмитру Кисельову.

Захід вважає, що Путін, який позиціонував себе як лідер, здатний "захистити своїх", має отримати серйозний удар після запроваджених санкцій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...