"Регіонали" у Раді збирали підписи для Кернеса та сепаратиста Клінчаєва

Четвер, 13 березня 2014, 19:02

У четвер депутати від Партії регіонів збирали підписи про взяття на поруки Арсена Клінчаєва, Геннадія Кернеса, а також вивчали "темник".

Так, лідер фракції Олександр Єфремов приніс у зал папку з документами.

Він, депутат Писаренко та інші вивчали своєрідний "темник", в якому з багатьма граматичними помилками пояснюють про план "СИРЕНА", який проводить МВС у східних і південних областях у зв’язку з переміщенням озброєних груп.

 

Згідно з "темником", це "робиться для того, щоб розправитись з політичними опонентами, продовження гоніння за інакомислення, як затримання Добкіна і Клінчаєва".

Крім того, у записці зазначається, що для прискорення розгляду питання Клінчаєва, адвокат попросила зробити заяву депутатів, що вони беруть його на поруки.

 

Тому депутати ставили підписи під заявою про особисту поруку Геннадія Кернеса, "оскільки він є діючим міським головою та відповідно до свої посадових обов’язків відповідає за життєдіяльність Харкова".

"У разі покладення на нас обов’язків поручителя зобов’язуємось встановити контроль над поведінкою Кернеса і забезпечити його явку до органів дізнання… а в разі необхідності в суд на першу вимогу".

 
 

Підписи під заявою поставили депутати Новинський, Геллер, Святаш, син Михайла Добкіна, Андрій Пінчук, Нестор Шуфрич, давнішній перебіжчик з Батьківщини Немілостівий, Ян Табачник, Писаренко, тощо.

 

Крім того, депутати збирали підписи під клопотанням до суду про обрання щодо Клінчаєва запобіжних захід у вигляді особистої поруки, не пов'язаний з триманням під вартою.

Першим заяву підписав депутат Олександр Єфремов. Клінчаєв є помічником Єфремова.

Як відомо, Добкін, Клінчаєв підозрюються у сепаратизмі.

Кернеса викликали на 13 березня в Генпрокуратуру на допит як підозрюваного. За його словами, кримінальне провадження порушено за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 127 (катування), ч.1 ст. 129 (погроза вбивством при наявності реальних підстав побоюватися цієї загрози) КК.

Суд має обрати Кернесу запобіжний захід.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News