До Нацгвардії увійшли перші 500 добровольців

П'ятниця, 14 березня 2014, 10:14

500 добровольців з самооборони Майдану поповнили Національну гвардію України.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, у п'ятницю вранці близько 5 сотень добровольців зібралися на Майдані Незалежності в Києві, щоб організовано відправитися на полігон у село Нові Петрівці під Києвом.

Перед ними виступив секретар РНБО Андрій Парубій, який побажав їм наснаги і успіху.

Журналістам він уточнив, що полігон Внутрішніх військ у Нових Петрівцях "найбільш адекватний сьогодні для навчання".

"Цей полігон здатний сьогодні вмістити і швидко провести навчання 500 осіб. Перша наша група сьогодні туди вже виїжджає", - зазначив Парубій.

Після прибуття на полігон добровольці пройдуть медичне обстеження, потім почнеться безпосередньо підготовка. Навчання триватиме до 15 днів, і це, за словами Парубія, буде "бойова армійська підготовка".

"Вчорашнє рішення про створення Національної гвардії дає нам можливість дуже швидко мобілізувати наших добровольців в національні гвардії", - зазначив секретар.

Як повідомлялося, Верховна Рада на засіданні 13 березня прийняла рішення про створення Національної гвардії в Україні.

До Нацгвардії "у спадок" від Внутрішній військ МВС переходить виконання правоохоронних функцій. Крім того, у взаємодії правоохоронними органи вона повинна буде брати участь у забезпеченні державної безпеки, захисту кордону, припиненні терористичної діяльності, а також діяльності по знешкодженню воєнізованих збройних угруповань.

Загальна чисельність Нацгвардії становить до 60 тис. чоловік, у разі необхідності кількість особового складу може бути збільшено, відповідне рішення приймає Верховна Рада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування