РОСІЙСЬКИЙ МЗС НАБРЕХАВ ПРО ДОНЕЦЬК, І ПОГРОЖУЄ ВЗЯТИ ЙОГО ПІД ЗАХИСТ

П'ятниця, 14 березня 2014, 11:27

Російський МЗС опублікував заяву, у якій повністю спотворив реальну картину подій у Донецьку в четвер ввечері та пообіцяв "взяти під захист" місто.

Так, у заяві російського МЗС, опублікованому на сайті, зазначається, що на людей, що критикують нинішню владу напали "праворадикальні угруповання".

"Росія усвідомлює свою відповідальність за життя співвітчизників і співгромадян в Україні й залишає право взяти людей під захист", - заявив російський МЗС.

"13 березня в Донецьку відбулися трагічні події, пролилася кров. На мирних демонстрантів, які прийшли на вулиці міста, щоб висловити своє ставлення до деструктивної позиції людей, що називають себе українською владою, напали праворадикальні угруповання, озброєні травматичною зброєю й бітами, які напередодні почали з'їжджатися в місто з інших регіонів країни", - сказано в заяві.

"У результаті зіткнень є велика кількість поранених, одна людина загинула", - додали в заяві.

"Ми неодноразово заявляли, що влада, яка прийшла у Київ, має роззброїти бойовиків, забезпечити безпеку населення й законне право людей на проведення мітингів. На жаль, як показують події в Україні, цього не відбувається, київська влада не контролює ситуацію в країні", - додали в заяві.

Як відомо, у Донецьку в четвер пройшов проукраїнський мітинг. Активісти виголошували промови про неприпустимість війни і єдність країни, співали гімн, викрикували "Слава Україні!" і "Героям слава!".

У той же час поруч із ними зібралися так звані "проросійські" мітингувальники, які викрикували "Росія!", кидали яйця й надувні кульки з водою убік опонентів.

Пізніше вони напали на проукраїнських мітингувальників, били їх, використовували залізні палки.

Пізніше, учасники проросійського мітингу оточили автобус міліції, у якому також були члени самооборони, розбили вікна й розприскали газ, закинули петарди в автобус.

У результаті офіційно загинула одна людина – прес-секретар донецької організації партії "Свобода".

Як відомо, останнім часом з Росії в Україну приїхало багато росіян, в тому числі представників Другой Росії , які організовують масові безпорядки у Харкові, Донецьку і інших містах, вішають російський прапор на будівлях.

Крім того, Віталій Уманець опублікував у своєve Facebook фото автобуса з російськими номерами.

 

"Ось на таких автобусах звозили руссотітушок в Донецьк, які сьогодні вбивали людей під час проведення антивійськового мітингу. Автобус прибув 13-го березня за адресою вулиця Гаражна, 1. Організатор поїздки фірма "Волга-травел". Офіційний маршрут Єсентуки – Афіни", - написав він.

"26-й регіон - Ставропольський край (Північно-Кавказький федеральний округ)", - додав Уманець

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування