Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія посилює пропускний режим на кордоні із Україною

Неділя, 16 березня 2014, 11:32

Російські прикордонники за добу не пустили в РФ 184 українця, вимагаючи підтвердити наявність коштів для перебування та виїзду із РФ.Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

Згідно із повідомленням, російські прикордонники починаючи з ранку 15 березня вимагають охочих перетнути кордон РФ підтвердження наявності коштів для проживання на території Російської Федерації та виїзду з неї чи пред'явлення гарантії надання таких коштів.

Згідно із відповідним Положенням, затвердженим Постановою Уряду Російської Федерації 24 квітня 2003 року, підтвердженням наявності коштів для проживання та виїзду або гарантією їх надання є:

а) гарантійний лист, сторони що запрошує, оформлений в установленому порядку;

б) запрошення іноземного громадянина або особи без громадянства до Російської Федерації.

Також ним може бути договір про туристичну поїздку, дійсні для виїзду з Російської Федерації проїзні квитки або документ, що підтверджує гарантію їх придбання.

При цьому інформації про те, яка сума вважає достатньою при її пред’явленні у пункті пропуску через державний кордон Російської Федерації, у зазначеному Положенні не міститься.

За даними Держприкордонслужби України, відсутність підтвердження наявності коштів для проживання та виїзду, а також полісу медичного страхування вже послужила підставою для відмови у перетині кордону РФ 184 громадянам України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування