ЗМІ: В «чорних списках» ЄС опиняться 130 росіян, під прицілом - "Роснефть" і "Газпром"

Понеділок, 17 березня 2014, 07:23

Євросоюз у рамках санкцій проти Росії у зв'язку з її діями в Криму склав список з 130 російських чиновників і глав найбільших компаній.

Про це пише російський КоммерсантЪ з посиланням на європейські та американські дипломатичні джерела.

Серед "жертв" санкцій, за даними видання, можуть виявитися голови "Роснефти" і "Газпрому" Ігор Сечин і Олексій Міллер. Таким чином, їм заборонять в'їзд в ЄС, а їхні активи будуть заморожені. Проте, коли і за якою схемою будуть введені обмеження.

Поки це стосується менеджерів, але після аналізу ситуації Захід може вдарити й по діяльності російських держкомпаній за кордоном.

Так, регулятори можуть заблокувати купівлю "Роснефтью" трейдингового підрозділу Morgan Stanley. В п'ятницю The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомила, що ця угода може бути заблокована комітетом з іноземних інвестицій при Мінфіні США.

Минулого тижня, однак, у російській компанії заявили, що сторони працюють у відповідності з узгодженим графіком. Закрити угоду планують у другій половині 2014 року.

Раніше німецьке видання Bild повідомило, що обидва чорних списки (ЄС і США) можуть увійти міністр оборони РФ Сергій Шойгу, директор ФСБ Олександр Бортніков, глава адміністрації президента Сергій Іванов, віце-прем'єр Дмитро Рогозін, секретар Ради безпеки Микола Патрушев, радники президента Сергій Глазьєв і Владислав Сурков, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков, командувач Чорноморським флотом РФ Олександр Вітко і лідер ЛДПР Володимир Жириновський.

Як відомо, Рада міністрів ЄС повинен розглянути питання застосування санкцій отошении Росії на засіданні в понеділок, 17 березня.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...