Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Ахметова не бачать ризиків у тому, що вони замішані у справі з Януковичем

Понеділок, 17 березня 2014, 10:40

У ДТЕК Ріната Ахметова не бачать ризиків для свого бізнесу у зв'язку з проведенням розслідування у відношенні DTEK Traiding S.A. у Швейцарії.

Про це повідомила директор зі зв'язків із громадськістю й комунікацій компанії "Систем кепітал менеджмент" Наталя Ємченко у своєму Facebook.

"Для того, щоб не було кривотолків і чуток, докладно розповідаю про те, які запитання ставила Швейцарська прокуратура 3 тижні тому Швейцарському офісу ДТЕКу", - написала вона. 

За її словами, наприкінці лютого в офіс ДТЕК у Женеві прийшли з прокуратури Швейцарії, "усе спілкування тривало більше години, прокуратура попросила документи, офіс їх надав".

"Основне питання, на яке вони хотіли отримати відповідь, наскільки ми розуміємо: "Чи не було у вас спільного бізнесу з компаніями деяких українських чиновників, у відношенні яких ми провадимо слідство", - написала Ємченко.  

Вона також навела офіційну позицію ДТЕК із цього приводу.

"Компанія ДТЕК підтверджує, що в рамках слідчих дій швейцарської влади відносно діяльності низки колишніх чиновників України, ми надали правоохоронним органам Швейцарії фінансові і юридичні документи наших швейцарських дочірніх підрозділів для вивчення".

"Оскільки компанія ДТЕК є повністю прозорою і здійснює свою діяльність суворо в рамках чинних законів, ми надамо все необхідне сприяння слідчим заходам. Ми також не бачимо жодних ризиків для нашого бізнесу у зв'язку з проведенням даного розслідування".

Раніше швейцарська газета писала, що 27 лютого у женевському офісі DTEK Traiding S.A. був проведений обшук у зв'язку з вугільним трейдером MAKO Traiding Олександра Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування