Тимошенко закликала "одного знаного дзюдоїста Росії" згадати притчу

Понеділок, 17 березня 2014, 11:56

Крим є, залишається і буде українським завжди, не зважаючи на будь-які спроби російської окупації, заявила екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Про це йде мова в її зверненні, яке в понеділок оприлюднила прес-служба "Батьківщини".

На думку Тимошенко, 16 березня в Кримській автономії не було ніякого "референдуму". Під "референдум" замасковано відверту військову агресію проти України та спробу анексії частини української території.

Екс-прем'єр нагадала, що результатів цього референдуму не визнала і не визнає жодна цивілізована країна.

"Він цілком незаконний, а його юридичні наслідки абсолютно нікчемні. Ця авантюра не матиме тривалого історичного продовження", - сказала Тимошенко.

"Крим є, залишається і буде українським завжди, не зважаючи на будь-які спроби російської окупації. Це наша Земля, і її ми не віддамо нікому!", - додає вона.

Політик подякувала людям, які захищали і захищають державні інтереси України в Криму в ці драматичні дні.

Тимошенко наполягає на тому, щоб український парламент негайно ратифікував Римський статут та забезпечив Україні право звернення в Міжнародний Кримінальний Суд в м. Гаага, а також звернувся до Конституційного суду України щодо сумісності Римського статуту з Конституцією.

"Україна має негайно звертатися до Міжнародного Кримінального суду для зупинення військового захоплення України. Всі причетні до військової агресії проти нашої держави мусять нести персональну міжнародну відповідальність", - наголошує Тимошенко.

Вона поспівчувала кримчанам, які "повелися на цю авантюру та стали жертвами власної легковажності і наївності".

За словами Тимошенко, це може призвести до гуманітарної катастрофи та непередбачуваних наслідків для кримчан:

"Ніякого економічного раю не буде. Росія не має на це ресурсів, її економіка на межі колапсу. А враховуючи той факт, що провідні країни світу зараз запроваджують до Росії наджорсткі санкції, вже завтра їм буде не до Криму і не до кримчан".

Тимошенко нагадала, що українці - мирні люди і не хочуть воювати.

"Але, коли треба, то ми здатні не тільки захищатися. Можливо, навіть супроти нашої волі, в України з'явилася нова і велика місія: духовною і моральною силою допомогти зруйнувати тиранію в сусідній державі!", - наголосила політик.

Крім того Тимошенко нагадала Путіну "легенду про виникнення боротьби дзюдо":

"Кажуть, що майстер Кано йшов зимовим лісом і побачив, як на товсту вітку дерева нападало багато снігу, вона не витримала й зламалась... На іншу, молоду вітку також насипало снігу, але вона вигнулася, скинула важку ношу й випрямилася..."

"Так виникло дзюдо, основний принцип якого: імітувати поступливість, щоб перемогти... Але - лише імітувати... Україна - це та друга, молода вітка... Думаю, як мінімум один знаний дзюдоїст Росії має пригадати цю притчу...", - вказала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News