Росія дозволила українським військовим політ над Бєлгородською та Курською областями

Понеділок, 17 березня 2014, 16:43

Міноборони Росії згодне прийняти групу українських інспекторів для спостережного польоту над територією Бєлгородської та Курської областей.

Про це в понеділок заявив заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Виходячи з прихильності своїм міжнародним зобов'язанням за Віденським документом, ми в черговий раз погодилися прийняти українську групу на своїй території", - сказав Антонов.

При цьому він зазначив, що "в ході інспекції українським представникам буде надано можливість проінспектувати вказаний район (у тому числі з використанням гелікоптера, який надасть російська сторона)".

Як зазначив Антонов, українські партнери зможуть "переконатися в тому, що ніякої військової діяльності, загрозливої для України, і про яку так багато в останні дні йдеться в українських і західних ЗМІ, не ведеться".

Він також нагадав, що в ході цього тижня "над територією Росії відбудеться спостережний політ за Договором про відкрите небо німецько-американської групи, а також - інспекція за Віденським документом 2011 парашутно-десантного полку Псковської дивізії змішаної групою у складі представників Естонії, Франції та Бельгії".

Раніше українська сторона через ОБСЄ зробила запит до РФ щодо здійснення польоту над західними областями, які межують з Україною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування