Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва зажадає 20 мільярдів, якщо Україна порушить питання майна СРСР

Понеділок, 17 березня 2014, 18:33

Москва залишає за собою право наполягати на негайній компенсації Україною 20 мільярдів доларів США у випадку, якщо Київ повертається до проблеми "нульового варіанту".

Про це йдеться в коментарі МЗС РФ.

"У Росії з подивом сприйняли так звані інструкції Яценюка Дещиці щодо нібито неврегульованої проблеми зовнішніх боргів і активів СРСР", - повідомили у відомстві.

У російському міністерстві нагадали, що в ноті МЗС Росії до МЗС України від 31 березня 2005 року було зазначено, що за угодою між РФ і Україною про врегулювання питань правонаступництва щодо зовнішнього державного боргу та активів колишнього СРСР від 9 грудня 1994 року (так звана угода про "нульовий варіант") Україна взяла зобов'язання передати, а РФ прийняти зобов'язання з виплати частки України у зовнішньому державному борзі колишнього СРСР станом на 1 грудня 1994 року.

"На той момент ця частка становила 6,8 млрд. доларів США. Тепер вона наближається до 20 мільярдів доларів США", - відзначили в російському зовнішньополітичному відомстві.

"У зв'язку з цим, у випадку, якщо українська сторона повертається до проблеми "нульового варіанту", то російська сторона залишає за собою право наполягати на негайній компенсації Україною РФ згаданих 20 мільярдів доларів США боргу колишнього СРСР. Після чого ми були б готові розглянути питання про можливість проведення переговорів з Україною щодо інших аспектів "нульового варіанту", - зазначили в МЗС РФ.

Як відомо, Україна заявила, що вимагатиме у Росії компенсацію за шкоду і втрачене майно в Криму.

РИА Новости

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування