У Білорусі готуються до мобілізації колишніх прикордонників

Понеділок, 17 березня 2014, 19:46

У Барановичах на медкомісію викликають "запасників"-прикордонників, а також тих, хто служили раніше у внутрішніх військах.

Не виключено, що їх відправлять на білорусько-український кордон.

Великий наплив відвідувачів у місцевій поліклініці помітили у понеділок, 17 березня. Там за направленням військкомату проходять медичну комісію чоловіки, які вже відслужили в армії і знаходяться в запасі.

Як вдалося дізнатися "Єврорадіо", комісію проходять ті, хто служили в прикордонних і внутрішніх військах.

Експерти "Білоруського партизана" пов'язують дії військкоматів з підготовкою до мобілізації колишніх прикордонників і солдатів внутрішніх військ для посилення українсько-білоруського кордону через загрозу військового вторгнення Росії на територію України або ескалації конфлікту всередині України.

Раніше з'явилася інформація, що білоруська авіація заступила на бойове чергування під Лунінцем, біля кордону з Україною.

Як повідомив портал Медіа-Полісся  з посиланням на джерело, що побажало залишитися невідомим, в п'ятницю на аеродромі в Лунінці приземлилися вертольоти МІ-8 та винищувачі МІГ-29, які з 15 березня заступили на бойове чергування.

МІГи - білоруські, базуються на авіабазах в Барановичах і Пружанах. Винищувачі укомплектовані ракетами далекої і ближньої дії. Інформація про кількість авіатехніки і озброєння не розголошується.

Також в Лунинець прибула велика група військових: льотчики, інженерний склад, група керівництва польотами.

На який період в Лунінці затримаються бойові літаки, також невідомо.

Як відомо, 14 березня завершилася передислокація російських винищувачів і військово-транспортних літаків на аеродром "Бобруйськ" в Білорусії.

Белорусский партизан

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News