Путін на прикладі України хоче змусити поважати Росію

Вівторок, 18 березня 2014, 14:17

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявляє, що політика стримування Росії з часів холодної війни не припинялася, але у випадку з Україною Захід "перейшов межу".

"Нам сьогодні загрожують санкції – але ми й так живемо в умовах низки обмежень, і досить суттєвих для нас, для нашої економіки, для нашої країни", - сказав він у Кремлі, виступаючи зі зверненням із приводу входження невизнаної республіки Крим у РФ.  

"Ще в період "холодної війни" США, а потім і інші країни заборонили продавати в СРСР великий перелік технологій і встаткування, склавши так звані какомовські списки. Сьогодні вони формально скасовані, але тільки формально. Насправді багато заборон, як і раніше, діють", - сказав Путін.

"Словом, у нас є всі підстави вважати, що горезвісна політика стримування Росії, яка проводилася і в 18-му, і в 19-му, і в 20-му сторіччі, триває й сьогодні", - заявив він.

Путін запевняє: "Нас постійно намагаються загнати в якийсь кут – за те, що ми маємо незалежну позицію, за те, що її відстоюємо, за те, що називаємо речі своїми іменами й не лицеміримо".

"Але все має свої межі. І у випадку з Україною наші західні партнери перейшли межу, поводилися грубо, безвідповідально й непрофесійно", - заявив президент РФ.

"Вони ж чудово знали, що й на Україні, і в Криму, живуть мільйони російських людей. Наскільки потрібно втратити політичне чуття й відчуття міри, щоб не передбачити всіх наслідків своїх дій", - сказав він.  

"Росія опинилася на рубежі, від якого не могла вже відступити. Якщо до упору стискати пружину, вона коли-небудь із силою розіжметься. Треба пам'ятати про це завжди", - заявив Путін.   

"Сьогодні необхідно припинити істерику, відмовитися від риторики холодної війни й визнати очевидну річ: Росія – самостійний, активний учасник міжнародного життя; у неї, як і в інших країн, є національні інтереси, які потрібно враховувати й поважати", - сказав він.

Крім того, Путін заявив: "Ми з вами – і росіяни, і українці – можемо взагалі втратити Крим, причому в недалекій історичній перспективі. Задумайтеся над цими словами", - а потім заговорив про нібито ймовірність вступу України в НАТО. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News