Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Око за око": Київ погрожує Москві конфіскувати її майно

Вівторок, 18 березня 2014, 14:51

Якщо Москва підтримає "націоналізацію" українського майна в Криму, Київ буде домагатися відшкодування збитків за рахунок її майна.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, про це у вівторок на прес-конференції заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Ми чітко заявили: якщо Російська Федерація визнає ці дії кримської влади, то Україна залишає за собою право вживати адекватних заходів із компенсації всіх збитків за рахунок майна, що належить Російської Федерації й перебуває і на території України, і в інших державах", - сказав Петренко.

За його словами, Україна діятиме відповідно до міжнародних і національних законодавств.

"Якщо Росія фактично визнає рішення кримської влади щодо націоналізації наших активів, ми вживатимемо адекватних правових заходів щодо захисту інтересів України", - сказав міністр.

Петренко відзначив, що російський Газпром має дуже багато об'єктів на території Європи.

"Україна чітко заявила, що всі сепаратисти, які беруть участь у цих діях, зазнають кримінальної відповідальності. Ми не забудемо нікого з тих людей, які зараз в Криму, на території Східної України фактично намагаються розвалити Україну. Цих людей переслідуватимуть як за українським законодавством і українською правоохоронною системою, так і за міжнародним законодавством", - наголосив голова Мінюсту.

Як відомо, Верховна Рада АРК 17 березня 2014 року прийняла постанову "Про незалежність Криму". Документ проголосив Крим незалежною суверенною державою – Республікою Крим, у якій місто Севастополь має особливий статус.

Крім того, усі установи, підприємства й інші організації, засновані Україною або з її участю на території Криму, стають установами, підприємствами й іншими організаціями, заснованими Республікою Крим.

Також у кримському парламенті вирішили, що держвласність України, що перебуває на день прийняття цієї Постанови на території Республіки Крим, є державною власністю Республіки Крим.

18 березня президент Росії Володимир Путін підписав і самопроголошеними представниками "влади" Криму "договір" про вступ Криму та Севастополя у склад РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування