У МВС нагадали про дедлайн здачі зброї

Вівторок, 18 березня 2014, 15:22

Після 21 березня зброя повинна залишитися на руках тільки у службовців Національної гвардії України і Збройних сил, заявили в Міністерстві внутрішніх справ України.

Про це заявив, що у вівторок на брифінгу в Києві заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий.

"У МВС прийнято рішення, щоб це питання було вирішено, і ми зараз проводимо певну роботу, щоб всю зброю,... яка знаходиться на руках, добровільно здавали", - сказав Яровий.

Він підкреслив, що всі, у кого є зброя, "повинні бути або в Національній гвардії, або в Збройних Силах".

"Інші, у кого є зброя, - це незаконно, тому міліція буде проводити з цими людьми жорстку роботу", - підкреслив Яровий.

За його словами, люди, які добровільно не здадуть зброю до 21 березня, будуть нести відповідальність.

"Ви знаєте, скільки у нас зараз гуляє зброї. Більше того, зараз ця зброя використовується для різних грабежів, розбоїв", - розповів він, додавши, що українці вже здали близько 1 тис. одиниць зброї.

За словами заступника глави МВС, ті, хто буде має на руках зброю і не буде мати відношення до Нацгвардії або Збройним Силам, "будуть розцінюватися як угруповання, і будуть відповідати перед законом".

Таким чином, уточнив він, це вимога стосується в тому числі самооборони і Правого сектора.

"Ще раз кажу: хто гуляє зі зброєю... - ці люди повинні бути або в Національній гвардії, або в Збройних Силах. І це все - решта незаконно", - підкреслив Яровий.

Як відомо, з 4 до 21 березня проводиться добровільна здача зброї громадянами. Люди, які добровільно звернулися до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування