Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС України вручило ноту протесту тимчасовому повіреному у справах Росії

Вівторок, 18 березня 2014, 22:11

Міністерство закордонних справ України викликало тимчасового повіреного у справах Росії в Україні Воробйова і вручило йому ноту-протест проти визнання Росією нелегітимної Республіки Крим та підписання Договору про прийняття до складу РФ "Республіки Крим" та міста Севастополь.  

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

Українська сторона вважає, що дії Росії не відповідають основоположним принципам та нормам міжнародного права щодо гарантій територіальної цілісності, недоторканності і непорушності кордонів та невтручання у внутрішні справи держав. 

"Українська сторона розцінює зазначені дії РФ як акт анексії, тобто насильницьке набуття частини території України", - сказано в повідомленні. 

"Відповідно до Статуту ООН, Російська Федерація у відносинах з Україною має утримуватися від погрози силою або її застосування як проти територіальної недоторканності або політичної незалежності, так і якимось іншим чином, несумісним із Цілями Об'єднаних Націй", - заявили в МЗС. 

"Крім того, відповідно до статті 2 Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 1997 року, російська сторона зобов'язалась поважати територіальну цілісність і підтвердила непорушність існуючих між країнами кордонів", - зазначили у відомстві. 

"Українська сторона категорично заперечує поширення суверенітету Російської Федерації на окуповану нею територію України і залишає за собою право на вжиття заходів у відповідності до міжнародного права та законодавства України", - йдеться у ноті протесту МЗС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування