Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США готують нові санкції росіянам, Японія думає про те ж

Середа, 19 березня 2014, 07:16

США готові ввести додаткові санкції у відношенні Росії у зв'язку з анексією Криму, вони торкнуться ряду російських олігархів з оточення Володимира Путіна.

Про це заявив прес-секретар Білого дому Джей Карні, повідомляє російська служба DW з посиланням на Reuters.

Карні упевнений, що ці заходи позначаться на російській економіці. Він порадив інвесторам бути обережними з російськими акціями.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час телефонної розмови з держсекретарем США Джоном Керрі назвав уже введені США 17 березня санкції "неприйнятними" і пригрозив заходами у відповідь.

А прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія переключиться на інших партнерів у випадку економічних санкцій із боку США і Євросоюзу.

Між тим прем'єр-міністр Японії Синдзо Абэ заявив, що Токіо вивчає питання про введення нових заходів у відношенні Росії у зв'язку з підписанням договору про приєднання до неї Криму й Севастополя.

"Це порушує єдність, суверенітет і територіальну цілісність України, ми це засуджуємо", - сказав він у ході дебатів у бюджетній комісії верхньої палати парламенту, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Токіо 18 березня у зв'язку з подіями навколо України призупинив переговори з Росією про пом'якшення візового режиму й заморозив початок переговорів про можливе укладання трьох угод – про інвестиційну співпрацю, співпрацю в освоєнні космосу і про запобігання небезпечної військової діяльності.

"Тепер ми вивчимо питання про вживання нових заходів у відношенні Росії в співпраці з державами "сімки" і іншими країнами", - заявив японський прем'єр.

Він повідомив також, що може, якщо дозволить ситуація в парламенті, взяти участь у неформальному саміті "сімки" для обговорення ситуації навколо України, який США запропонували провести в рамках форуму з ядерної безпеки, який має пройти 24-25 березня у Гаазі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: