Кримчан переконують, що "самооборонця" і військового вбили "бойовики" із Західної України

Середа, 19 березня 2014, 07:56

У проросійському Міністерстві внутрішніх справ Криму заявляють, що в Сімферополі 18 березня стріляли провокатори – і по військовослужбовцях, і по "бійцях самооборони Криму".

Як відомо, керівник медіа-центру Міноборони України в Криму Владислав Селезньов повідомляв, що під час штурму українського фотограмметричного центру в/ч А-3674 у Сімферополі російський снайпер убив українського військовослужбовця, ще одного поранив.

МВС Криму, відмінне від українського МВС у Криму, розповсюджує інформацію про гибель двох людей, один з яких так званий "боєць самооборони".

Нагадаємо, що прізвище загиблого українського військового стало відомо одразу після його загибелі. Прізвище так званого "бійця самооборони Криму" досі не відомо. Підтвердити факт його смерті від незалежних джерел не вдалося.

Також проросійська міліція повідомляє про те, що начебто "постріли були зроблені з одного місця у двох напрямках". "Невідомий стріляв із вікна недобудованого будинку, розташованого в безпосередній близькості від військової частини, по представниках самооборони, які перевіряли сигнал про присутність озброєних людей у зазначеній недобудові, і убік української військової частини, розташованої поруч", - говориться в повідомленні.

За даними так званої "кримської міліції", "представники самооборони" отримали інформацію про перебування в частково заселеному будинку в районі вулиці Кубанської групи озброєних людей – і "при проведенні перевірки даної інформації по бійцях самооборони і був відкритий вогонь із, імовірно, снайперської гвинтівки".

"Подібну тактику застосовували під час масових заворушень на Майдані у Києві, коли одночасно обстрілювали як міліціонерів, так і мітингувальників. Не виключено, що ця провокація була спланованою, з метою дестабілізації обстановки в місті в день, коли був підписаний договір про возз'єднання Криму з Росією", - заявляє проросійське МВС Криму.

У свою чергу, сайт Lifenews.ru , якого контролюють люди, близькі до Путіна, пише: "За непідтвердженим даними, стрілець був затриманий – ним виявився 17-річний підліток".

Видання також висвітлює версію, що "на проспект Перемоги в Сімферополі приїхали троє бійців, припускають, що з "Правого сектору", і розстріляли бійців самооборони, після чого зникли".

"Основна версія, яка спрацьовується оперативниками: це (провокували) бойовики із Західної України", - стверджує видання.

Зазначимо, що таку ж версію про снайперів, які стріляли в обидва боки, учасники інформаційної війни з боку Росії поширювали й після смертей на Майдані у Києві.

При цьому поки немає підтвердження факту смерті "самоооборонця Криму" від незалежних джерел у Криму.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News