Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін хоче терміново з'єднати Крим з Росією мостом і тунелем

Середа, 19 березня 2014, 14:41

Президент РФ Володимир Путін заявив, що міст через Керченську протоку повинен мати можливість пропускати як автомобілі, так і поїзди, а також дав доручення щодо пенсій.

Про це він сказав на нараді з членами уряду, передає Інтерфакс-Україна.

"Нам там потрібен і автомобільний і залізничний міст", - заявив Путін.

У свою чергу глава Мінтрансу РФ Максим Соколов заявив, що техніко-економічне обґрунтування мосту передбачатиме таку можливість.

"Також буде розглянуто варіант тунелю під Керченською протокою", - сказав Соколов.

Оптимальний варіант проекту будівництва Керченського мосту буде розроблений до кінця цього року, заявив Соколов.

"Цього року ми проведемо проектні роботи в Керченській протоці, там не найпростіші геологічні та гідрологічні умови, і до кінця року будуть розроблені кілька варіантів, і вибрано оптимальний варіант для подальшого проектування", - сказав Соколов.

Він додав, що після цього повинен пройти "певний період" для реалізації проектних рішень, після чого можна буде приступати до будівництва".

"У будь-якому випадку ми будемо максимально швидко паралельно здійснювати всі ці процеси, щоб вийти на будівництво моста в максимально короткі терміни", - сказав Соколов.

Крім того, президент РФ Володимир Путін доручив профільним міністерствам довести пенсії, що виплачуються в Криму, до середньоросійського рівня.

"Всі громадяни Росії... повинні бути поставлені в однакові умови. Як ви це зробите, це ваша справа (звертаючись до міністра праці та соціального захисту Максима Топіліна - ред.). Разом з тим, з депутатами Держдуми продумайте і зробіть це. Не затягуйте, зробіть якомога швидше", - сказав Путін.

За словами Топіліна, в Криму кількість пенсіонерів складає 677 тис. осіб, у тому числі 117 тис. - у Севастополі. Середній розмір пенсій в Криму - 5570 рублів, у Севастополі - трохи більше 6200 рублів, у той час як в Росії середній розмір пенсії складає більше 10 тис. рублів.

"Поки технологія відпрацьована через поштові відділення. Громадяни про це інформуються, списки на березень місяць, на частину, це близько 20 % виплат, які залишаться, вони сформовані, і рахунки поштою в банку відкриті. Пенсійний фонд сьогодні - завтра відкриє відповідні рахунки", - зазначив Топілін .

Він додав, що надалі пропонується здійснити конвертацію пенсій в Криму в російське законодавство, що потребують застосування спеціальних законів, які зараз розробляються

Топілін повідомив, що якщо діяти в Криму відповідно до нинішнього законодавства РФ без вилучень, то не вийде врахувати ніяких страхових внесків для жителів Криму і Севастополя за період з 2002 по 2014 роки.

"Ми виходимо з того, що ми повинні вийти протягом перехідного періоду на рівень пенсій, які будуть відповідати російському рівню", - сказав міністр.

Як відомо, Міністерство соціальної політики України технічно не може перерахувати кошти на виплату пенсій українцям в Криму через те, що казначейські рахунки на півострові заблоковані.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування