Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Росії планують відхопити половину кораблів ВМС України

Середа, 19 березня 2014, 15:32

Голова комітету Держдуми з оборони Володимир Комоєдов заявив, що до 20 бойових кораблів і суден забезпечення Військово-морських сил України можуть увійти в бойовий склад Чорноморського флоту Росії.

Як повідомляє РИА Новости, мова йде про тих кораблі, які залишаються в Севастополі і Донузлаві.

"Після підбиття підсумків референдуму можна говорити про те, що ті кораблі і судна, які зараз знаходяться в Криму, а це приблизно половина корабельного складу ВМСУ, формально увійдуть спочатку в морські сили самооборони Криму, а потім у бойовий склад Чорноморського флоту Росії", - сказав Комоєдов.

Російський депутат заявив, що ЧФ РФ можуть увійти корвети "Луцьк" і "Тернопіль", корабель управління "Славутич", малі протичовнові кораблі і ракетні катери, морські тральщики, а також єдиний на українському флоті підводний човен "Запоріжжя", які залишаються в Севастополі.

За словами Комоєдова, командування ЧФ також може отримати в своє розпорядження розгалужену систему базування флоту в Севастополі, Донузлаві, а також на морську авіацію (аеродром "Бельбек"), берегові частини і полігони бойової підготовки на суші і на морі.

Раніше самопроголошений прем'єр Криму Сергій Аксьонов заявив, що влада Криму планує націоналізувати флот ВМС України, "Чорноморнафтогазу", а також ряд держоб'єктів надрокористування.

Як відомо, нелегітимна Верховна Рада АРК 17 березня 2014 року прийняла постанову "Про незалежність Криму". Документ проголосив Крим незалежною суверенною державою - Республікою Крим, у якої місто Севастополь має особливий статус. В ньому поміж іншим зазначається, що держвласність України, яка знаходиться на день прийняття цієї постанови на території Республіки Крим, є державною власністю Республіки Крим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування