РНБО доручило посилити охорону ядерних об'єктів та евакуювати людей

Середа, 19 березня 2014, 19:00

Рада національної безпеки і оборони України доручила Міністерству внутрішніх справ посилити охорону ядерних об'єктів на території України.

Про це заявив секретар РНБО Андрій Парубій.

"З метою мінімізації загрози використання з терористичною метою ядерних та інших найбільш уразливих в диверсійному сенсі об'єктів на території України, доручити Міністерству внутрішніх справ України невідкладно вжити вичерпних заходів щодо посилення їх охорони", - заявив він на брифінгу в середу ввечері.

Крім того, як повідомив Парубій на засіданні РНБО, було ухвалено рішення МВС у взаємодії з СБУ "реалізувати комплекс взаємоузгоджених заходів, спрямованих на недопущення незаконного ввезення в країну зброї, боєприпасів, вибухових речовин і засобів масового ураження, радіоактивних і наркотичних засобів, а також їх вилучення з нелегального обігу на території держави".

Також обласним державним адміністраціям (ОДА) у прикордонних регіонах доручено створити оперативні штаби.

"Доручити обласним державним адміністраціям в прикордонних регіонах невідкладно створити оперативні штаби при облдержадміністраціях з представників обласних управлінь СБУ, МВС, Держприкордонслужби, Держслужби з НС, Генпрокуратури, за згодою із з'єднаннями та частинами Збройних сил України, громадських організацій", - заявив Парубій.

"Керівництво оперативними штабами покласти на голів ОДА", - додав він.

Крім того, Кабінету міністрів доручено опрацювати питання евакуації з території Криму громадян України, які не хочуть залишатися на окупованій території.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News