Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські ЗМІ назвали ім'я нібито вбитого члена "самооборони Криму"

Четвер, 20 березня 2014, 02:05

Російська газета "Комсомольска правда" заявляє, що у Сімферополі застрелили учасника так званої "самооборони Криму", 33-річного мешканця Волгоградської області Росії, Руслана Казакова.

Про це видання повідомляє, посилаючись на інформацію президента фонду "Православний Крим" Володимира Калугіна.

Волгоградський "атаман" Анатолій Афромеєв розповів газеті, що загиблий нібито намагався врятувати з-під обстрілу пораненого в ногу 18-річного товариша, "але сам отримав смертельне поранення".

За словами Афромеєва, які наводить "Комсомольська правда", Казаков "входив до козачої громади "Станіца Пластунская" волгоградського округу "Всєвєлікого войска Донского".

"Він брав участь у двох чеченських кампаніях, має медалі за бойові заслуги, за відвагу", - повідомляє "КП".

За інформацією видання, "разом з іншими волгоградськими козаками він на запрошення офіційної влади приїхав у Сімферополь 16 березня для того, щоб забезпечити безпеку під час проведення референдуму".

Газета також оприлюднила фотографії нібито вбитого чоловіка, які, як зазначає, взяла із соціальних мереж. Водночас "Українській правді" не вдалося знайти особи, схожої на Руслана Казакова, в жодній з популярних соціальних мереж.

"КП" стверджує, що чоловік на фото - загиблий волгоградський козак
 

Окрім того, телекомпанією "КремльТВ" та її московським журналістом оприлюднено інтерв'ю нібито постраждалого члена так званої "самооборони Криму", який представився Сашою.

Як відомо, незалежні джерела "Української правди" не підтверджують ані смерті, ані поранення з боку членів так званої "самооборони Криму".

Водночас 18 березня Міністерство оборони України підтвердило смерть українського прапорщика під час штурму українського фотограмметричного центру в Сімферополі. Того ж дня було оприлюднено його прізвище. Ще двоє українських військових були поранені.

У медіавідділі Міноборони заявили, що з вікон поблизу об'єкта працювали російські снайпери.

У той самий час журналісти видання "Кримінформ", яке пов'язане з незаконним головою Ради міністрів Криму Сергієм Аксьоновим, повідомили про смерть так званого бійця "самооборони" на вулиці Кубанській в Сімферополі, тобто в тому самому місці, де відбувався штурм українського фотограмметричного центру.

Видання також заявляло і про двох поранених зі сторони т.з. "самооборони Криму". Зараз проросійські ЗМІ офіційно повідомляють про одного пораненого від так званої "самооборони".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...