Хто наступний: Росію вже непокоять права нацменшин в Естонії

Четвер, 20 березня 2014, 11:29

Росія висловила занепокоєння ставленням до росіян в Естонії. При цьому російські дипломати нагадали про ситуацію в Україні.

Як повідомляє Reuters, про це заявив російський представник у Раді ООН з питань людини.

"Мова не повинна бути інструментом для розділення чи ізоляції груп", - сказав російських дипломат, йдеться у повідомленні Ради ООН з питань людини за підсумками проведення засідання.

"Росія занепокоєна тими кроками, що здійснюються в Естонії, так само як і в Україні", - додав представник Росії.

Наразі текст із зауваженнями Росії, в яких відображено скарги з приводу вимог естонської влади до російської громади на сході країни володіти естонською, недоступний.

Однак ескалація конфлікту в Криму примушує Естонію, Латвію та Литву висловлювати все більше занепокоєння намірами Москви.

Зараз у Вільнюсі перебуває віце-президент США Джо Байден, аби висловити Балтійським країнам, своїм партнерам по НАТО, підтримку Вашингтона.

У свою чергу український представник у Раді ООН з питань прав людини зауважив, що експерти ООН не виявили жодного суттєвого свідчення утисків росіян, про що заявляла Москва.

Також український дипломат наголосив, що нова влада України посилюватиме захист прав нацменшин.

Натомість він запитав, яким чином будуть захищатися українці, кримські татари та інші нацменшин в Криму, "чиї права порушуються російською окупацією".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування