Влада обіцяє скасувати привілеї собі й попередникам

Четвер, 20 березня 2014, 16:11

Уряд ініціює скасування рішень про матеріально-побутове й медичне забезпечення попередніх президентів, прем'єр-міністрів і посадових осіб.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак на брифінгу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми ініціюємо скасування всіх таких рішень, ми скасуємо акти Кабміну й звернемося до виконувача обов'язків президента, щоб він скасував відповідні укази. Таких документів 18. Серед них – розпорядження Кабміну й укази президента, частина з яких засекречена", - сказав він.

Семерак зазначив, що згідно з рішеннями, ухваленими попередніми урядами й президентами, за колишніми прем'єр-міністрами зберігається державна охорона, кабінети в приміщеннях Кабміну, будинки в Конча-Заспі з персоналом обслуговування, 50%-ва знижка на комунальні платежі за рахунок бюджету, місячне утримання у розмірі місячної зарплати прем'єр-міністра.

Міністр зазначив, що серед цих осіб є й Віктор Янукович.

"Янукович, будучи президентом, напевно, отримував допомогу в Кабміні. Я не знаю, чи потрібна вона йому була, враховуючи його статок", - сказав він.

За словами Семерака, серед посадових осіб, які володіють такими привілеями, значаться генерали армії, генерали внутрішньої служби, державні радники юстиції України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування