Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв підрахував, скільки Україна винна Росії

П'ятниця, 21 березня 2014, 10:52

Борг України перед Росією становить 16 мільярдів доларів, повідомив в п'ятницю прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на засіданні Ради безпеки РФ.

Як повідомляє РИА Новости, про це він доповів президентові РФ Володимиру Путіну.

"Україна має досить значний борг перед Російською Федерацією, як державний, так і корпоративний (...) Вважаю, що ми такі гроші не можемо втрачати з урахуванням того, що наш бюджет теж має свої труднощі", - сказав Медведєв, рекомендувавши розглянути ці питання.

"Враховуючи 3 мільярди позики, які ми їм нещодавно надали, у відповідності з вашими домовленостями, у вигляді купівлі єврооблігаційної позики. І накопичену заборгованість "Газпрому" - близько 2 мільярдів доларів. Таким чином, сукупний обсяг зобов'язань розростається до дуже значної суми", - пояснив він президенту РФ.

"11 і 5 мільярдів доларів?", - уточнив Путін.

"Так,16 мільярдів доларів", - підтвердив Медведєв.

Як повідомлялося, доповідаючи Путіну Медведєв заявив, що "Харківські угоди" між Росією і Україною підлягають денонсації і що у Росії виникає втрачена вигода у розмірі 11 млрд доларів, погашення якої вона може зажадати від України.

Путін підкреслив, що Росія, після підписання "Харківських угод", надала знижку на газ "наперед, враховуючи, що саме продовження перебування флоту починалося з 2017 року".

"Тобто ми ніби як авансували ці гроші. Це саме, по суті, аванс з урахуванням наших особливих домовленостей на той період. І в принципі, ми могли ці гроші не платити, але ми їх сплатили, з урахуванням того, що такі були умови договору, ну і ми тим самим насправді допомагали українській державі. Але з урахуванням обставин, які змінилися, цей аванс підлягає поверненню", - підтвердив Медведєв.

"Так, у нас дійсно є такі підстави", - погодився президент РФ, запропонувавши "не поспішаючи обговорити і проаналізувати" це питання за участю МЗС РФ, після чого винести його на розгляд уряду.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування