У Луганську знесли намети проросійської "гвардії"

П'ятниця, 21 березня 2014, 12:39

У ніч на 21 березня намети так званої "Луганської гвардії", розташовані в центрі Луганська, знесли.

Як пише новинний портал 0642.ua з посиланням на очевидців, вночі "гвардійці" були п'яними і влаштували бешкет, що і стало причиною конфлікту з місцевими жителями. Вранці активісти "гвардії" збиралися в центрі, заявивши, що їх утискають з політичних мотивів.

Радіо Пульс розповсюдило заяву одного з членів організації, який стверджує, що на них напали представники "Луганської самооборони", намет яких знаходиться поруч. Троє членів "Луганської гвардії" нібито були побиті, двоє з них навіть потрапили до лікарні.

Також він звинувачує опонентів у крадіжці одного маленького намету, двох мегафонів і бронежилета.

У міліції стверджують, що нічого не знають про нічний конфлікт в центрі Луганська.

"Такої інформації до нас не надходило. Реєстрацій в лікарнях про надійшли з тілесними ушкодженнями, отриманими насильницьким шляхом, в міліцію теж не надходило. Нам би відразу стало про них відомо - про таких випадках лікарі повідомляють в міліцію відразу", - цитує CXID.info начальника прес-служби ВЗГ ГУМВС України в Луганській області Тетяну Погукай.

 Фото радіо Пульс
Фото радіо Пульс 
Фото радіо Пульс 

Як відомо, 9 березня проросійські мітингувальники з числа представників організацій "Луганська гвардія", "Молода гвардія" і громадяни Росії увірвалися до будівлі Луганської ОДА, вивісили прапор РФ над ОДА і змусили губернатора Луганської області Михайла Болотських написати заяву про відставку.

13 березня співробітники Служби безпеки України затримали лідера "Луганської гвардії" Олександра Харитонова.

Проти нього порушено кримінальну справу за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 294 (масові заворушення) і ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) Кримінального кодексу України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування