Бурятія протестувала проти агресії Росії в Криму

Субота, 22 березня 2014, 19:18

У столиці Республіки Бурятії  Улан-Уде пройшов  мітинг проти агресії Росії в Криму під лозунгом "Не будемо душити чужу свободу!".

Про це повідомляє Голос Америки.

За свідченнями очевидців, на відміну від охоронців правопорядку, протестуючих було небагато: на 10 учасників мітингу – 150 поліцейських та агентів ФСБ.

"Більшість населення Бурятії не розуміє, чим нам загрожує ця війна. В цей момент нам було б неприємно асоціюватися хоч чим-небудь з мілітаристами, агресорами", - заявила одна з організаторів акції Надія Низовкина.  

За словами Низовкиної, наслідком агресивної політики Росії в Криму стане остаточне придушення свобод в самій Росії.

Вона закликала усіх присутніх зрозуміти, що українці виборювали свою свободу та культурну самобутність – те, що утискається в Бурятії.

"Це справа не лише України. Це справа Бурятії. Ми прекрасно знаємо, що зараз забороняється бурятська мова. Бурятська мова – це національна мова, так само як і українська. Українці зараз борються за свою мову, за свою державу. Ми повинні боротися за елементи бурятської державності", - наполягає активіст.

Бурятський правозахисник Доржо Дугаров, який теж прийшов на мітинг, зазначив, що буряти завжди тепло ставилися до українців, які є для них натхненням того, як треба боротися за свої права.  

"Свобода України – це приклад і надія для Бурятії також здобути свою свободу та незалежність", - заявив Дугаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування