Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Майдані оголосили, що Мамчур на волі. Дружина спростовує

Неділя, 23 березня 2014, 14:55

Жодних підстав для того, щоб повідомляти про звільнення командира авіабази у Бельбеку (Крим), полковника Юлія Мамчура, не було.

Про це заявила Лариса Мамчур, дружина "заарештованого" командира в/ч, повідомляє Радіо Свобода

Лариса Мамчур спростувала повідомлення про звільнення чоловіка та наголосила, що Юлій Мамчур не виходить на зв’язок із вечора суботи, коли він встиг повідомити, що його везуть у Севастополь.

За словами Лариси, такої людини, як майор Валерій Пиковець, який нібито сповістив про звільнення полковника, на військовій базі у Бельбеку немає. 

Разом з тим джерела повідомляють, що майор Пиковець на базі все ж є, але служить у Центрі далекої навігації, який підпорядкований частині у Бельбеку.

Раніше 23 березня під час віче  на Майдані у Києві активіст Ярослав Кучер зі сцени оголосив: "Наш побратим, наш герой, наш взірець, Юлій Мамчур - на волі". 

Пізніше Кучер на своїй сторінці у Facebook зазначив: "Інформація (про звільнення Мамчура), яку розповсюдив 5 канал, не підтвердилася".

Разом з тим один з командирів військової частини в Бельбеку майор Валерій Піковець також заявив, що Мамчура звільнено, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Юлій Мамчур сьогодні вранці вже на волі, його відпустили з військової в'язниці, куди вчора полковника відвезли російські солдати", - повiдомив Піковець.

При цьому де саме знаходиться Мамчур - невідомо, його телефон відучора не відповідає.

Як відомо, після штурму авіабази у Бельбеку 22 березня на територію військової частини прорвалися представники самооборони Криму. Під час штурму постраждали один журналіст та один український військовослужбовець.

На питання, де перебувають українські військовослужбовці, зокрема, командувач базою Юлій Мамчур, Селезньов зазначив: "Весь персонал авіабази, в тому числі і полковник Мамчур, знаходиться під тотальним контролем представників збройних сил РФ, всі знаходяться на території авіабази".

Пізніше стало відомо, що Мамчура викрали російські військові, а його дружина повідомила, що він заарештований та перебуває у військовій комендатурі у Севастополі. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування