ГПУ: "послуги" тітушок оплатила злочинна група, створена Курченком

Понеділок, 24 березня 2014, 12:07

До злочинної групи, яка фінансувала послуги "тітушок", мали стосунок представники ряду міністерств і облдержадміністрацій.

Про це повідомляє в понеділок прес-служба Генпрокуратури.

Зазначається, що група слідчих ГПУ протягом останніх двох тижнів проводила розслідування щодо створення у 2009 році злочинної організації мільярдером Сергієм Курченком, близьким до "Сім’ї" екс-президента Віктора Януковича.

Встановлена сума збитків склала понад 1 млрд. грн. Значна частина з незаконно здобутих коштів була витрачена на фінансування для подавлення мирних акцій протесту в Києві, зокрема, на оплату "послуг" так званих "тітушок".

Окрім того, за даними ГПУ, діяльність цієї злочинної організації приховувалася та "кришувалася" відомими першими особами міністерств та відомств, чиї імена поки що не можуть бути названі в інтересах слідства.

До цих схем також були причетні голови або заступники практично всіх обласних державних адміністрацій, зазначається в повідомленні.

Діяльність цієї злочинної організації була спрямована на незаконне заволодіння майном та коштами державних установ, зокрема, НАК "Нафтогаз" і ПАТ "Укргазвидобування".

Названі схеми стосувалися здійснення протиправних фінансово-господарських операцій – закупівлі у державних підприємств скрапленого газу для потреб населення за пільговими цінами та його подальшої реалізації за ринковими цінами через мережі автозаправних станцій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування