Der Spiegel: Аксьонов – "ідеальна маріонетка", він вразливий для шантажу

Понеділок, 24 березня 2014, 14:15

Самопроголошеного прем'єра Криму Сергія Аксьонова легко шантажувати через його бізнес і махінації, пише видання Der Spiegel.

"Він – ідеальна маріонетка, через своє минуле він вразливий для шантажу", - цитує автора статті Беньяміна Біддера InoPressa.

Такого висновку журналісти дійшли, вивчивши "24-сторінкове досьє" на Аксьонова, яке потрапило у розпорядження редакції.

"Документ написаний російською мовою, джерело заслуговує на довіру", - пише Біддер.

У досьє йдеться про "махінації" Аксьонова, такі як "купівля зброї в татарського дилера", причому наводяться адреси й інші дрібні подробиці угод.

Перераховуються і замахи на Аксьонова – наприклад, засідка, улаштована бандою "греків" у 1996 році, і спроба підірвати новоспеченого кримського прем'єра у 2001 році.

Крім того, "справа Аксьонова" дає можливість зазирнути в його "велику комерційну імперію", ідеться у статті. Назви, адреси й реквізити його фірм, деякі з яких записані на родичів, займають дев'ять сторінок.

Серед активів Аксьонова є скляний завод, будівельна фірма, газета, сімферопольський інтернет-портал, кілька організацій, які працюють із нерухомістю, і бар "Алькатрас".

Аксьонов "донедавна був примітний, насамперед, тим, що без усяких докорів сумління примножував своє особисте багатство", а "у мафіозних колах був відомий під прізвиськом Гоблін" і "вважався... фахівцем із брудної роботи", зазначає автор статті.

Але додає, що сам Аксьонов свою причетність до організованої злочинності не визнає.

Як відомо, 18 березня, після нелегітимного референдуму в Криму, незаконна кримська влада, включаючи Аксьонова, підписала з президентом Росії Володимиром Путіним договір про входження Криму як "незалежної республіки" до складу Російської Федерації.

Україна й найсильніші країни світу не визнають референдум і спроби включити Крим до складу РФ.

Аксьонов оголошений у розшук українським Міністерством внутрішніх справ. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування