РОСІЙСЬКІ ОКУПАНТИ З БОЄМ ЗАХОПИЛИ "ОЛЬШАНСЬКИЙ"

Понеділок, 24 березня 2014, 16:25

Росіяни захопили штурмом десантний корабель "Костянтин Ольшанський" в озері Донузлав.

Штурм почався близько 17:15, повідомив "Українській правді" капітан корабля Дмитро Коваленко.

"На нас пішли", - сказав він.

Водночас, як повідомив Українській правді старший мінер артилерійської мінно-торпедної бойової частини старший матрос корабля "Черкаси", що стоїть в тому ж озері, Олександр Гутник, станом на 17:22 корабель у диму, до нього підійшов баркас ЧФ РФ.

Між тим, за словами керівника медіа-центру Міноборони України в Криму Владислава Селезньова, "Ольшанський пустив дві димових завіси".

Фото Олексія Тамразова
Ольшанський захищається
До Ольшанського підійшов баркас ЧФ РФ. Фото Oleksii Tamrazov

Станом на 17:44 21 людина на борту "Ольшанського". До них приплили близько 200 осіб, команда закрилася всередині в кают-компанії, повідомив Олексій Тамразов. За його словами, чутні шумові гранати і автоматні черги.

Станом на 17:50 "Ольшанський" захоплений. "Все... Ольшанського немає", - написав Тамразов.

Станом на 18:07 українських офіцерів вивели на корму корабля, повідомляє глава медіа-центру Міноборони України в Криму Владислав Селезньов.

"10 осіб екіпажу виконують гімн України, під звуки гімну прапор України на кораблі спущено. На березі зібралися люди, вони кричать:"Слава Україні! Героям Слава!" Ольшанський ви герої!" - написав він.

Як відомо, раніше в понеділок більшість екіпажу десантного корабля Костянтин Ольшанський зійшла на берег, не перейшовши на сторону Росії. На борту лишилися 20 людей.

А так починався цей понеділок на "Ольшанському" (Відео Олексія Тамразова):

Саме "Ольшанський" у березні 2011 року вивіз з охопленої військовим конфліктом Лівії близько двох сотень громадян України та інших країн.

"Ольшанський" є десантним кораблем наших морських піхотинців.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування