Росія готується до нападу на Україну - Парубій

Понеділок, 24 березня 2014, 17:06

Росія не відмовилась від плану нападу на територію України "Російська весна" і тримає на кордоні 100-тисячну армію.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій під час брифінгу, передає УНІАН.

Він зазначив, що на сьогодні на кордонах з Україною продовжує перебувати майже 100-тисячний бойовий загін російської армії, готовий до вторгнення на територію України, незважаючи на всі заяви офіційного Кремля.

"Ми можемо сьогодні стверджувати, що продовжується дія їхнього плану під умовною назвою "Русская весна", продовжуються спроби дестабілізації ситуації в південно-східних регіонах України", - заявив Парубій.

За словами Парубія, практично щодня українській стороні вдається затримувати диверсійні групи, які перекидаються здебільшого з території РФ з метою дестабілізації ситуації в південно-східних регіонах, захоплення адмінбудівель.

"Тільки за сьогоднішній і вчорашній день в місті Одеса було затримано злочинно-диверсійну групу у складі 4 осіб, які були озброєні автоматами і пістолетами", - повідомив секретар РНБО.

"У Чернігівській області був затриманий громадянин РФ при спробі переправити через кордон боєприпаси, в Херсоні був арештований підозрюваний, який займався незаконним збором даних про українські війська", - сказав Парубій.

Він додав, що сьогодні о 4-й ранку було скоєно напад на склад стрілецької зброї в Одеській області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News