Україна не розглядає питання про поновлення арсеналів ядерної зброї – Дещиця

Понеділок, 24 березня 2014, 18:59

Україна не розглядає питання про поновлення арсеналів ядерної зброї та підтверджує свої зобов'язання як без’ядерна держава.

Про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Дещиця на брифінгу під час Саміту з ядерної безпеки в Гаазі.

"Позиція нинішнього українського уряду полягає в тому, щоб підтвердити наші зобов'язання щодо угод про нерозповсюдження (ядерної зброї) як без’ядерної держави", - сказав Дещиця.

За словами міністра, поновлення арсеналів ядерної зброї не допоможе встановити стабільні партнерські відносини і лише принесе загрозу регіону.

"Це небезпека для нас і небезпека для регіону. І це не допоможе започаткувати діалог, тому що погрози - не той метод, за допомогою якого ви можете переконати людей", - заявив він.

Окрім того, Дещиця зазначив, що Україна та Росія можуть будувати відносини на мирній основі, але Україна ніколи не відмовиться від Криму як частини своєї території.

"Ми вважаємо, що ми можемо мирно співіснувати, але ми ніколи не віддамо Крим", - сказав він.

Міністр зазначив, що Україна буде посилювати свої намагання вирішити це питання під час двосторонніх зустрічей та на міжнародному рівні.

Він висловив сподівання, що за допомогою спільних із міжнародною спільнотою заходів Україні вдасться повернути повний контроль над Кримом.

Державне агентство "Укрінформ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News