Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для біженців із Криму на материковій Україні все організовано - Денисова

Вівторок, 25 березня 2014, 11:12

Міністр соцполітики Людмила Денисова запевнила, що робота органів із питань соцпідтримки громадян і сімей, які переселяються з Криму в інші області "на тимчасове перебування", організована.

Виступаючи у Верховні Раді, вона повідомила: відкрито урядову гарячу лінію - 0 800 507 309.

Про її відкриття інформують через ЗМІ, на залізничних вокзалах, на потягах кримського напрямку, раз на годину по гучномовцю та при прибутті потягів із Криму оголошується про можливості отримати телефони гарячої лінії, держустанов, які можуть надати допомогу. Така ж інформація є у чергового по вокзалу, у довідкових бюро, цілодобових квиткових касах.  

"На сьогодні до контактного центру звернулося понад 3 тисячі кримчан. Кожне 6-е звернення стосується питання розселення та забезпечення житлом", - сказала Денисова.   

"Станом на 24 березня, нами отримано (звернень) та розміщено 3608 громадян, які будуть тимчасово перебувати на материковій частині України. Найбільше звернулося до міста Львова - понад 1200 осіб, до Івано-Франківська – понад 1000 осіб", - повідомила вона.

Міністр соцполітики запевнила, що її відомство організувало роботу з надання допомоги та виплат громадянам за новим місцем їх перебування. Телефони установ соціального захисту оприлюднено на сайті міністерства та через ЗМІ.

За її словами, спрощена процедура прийому громадян дозволяє пенсіонерам звертатися до будь-якого відділення Пенсійного фонду. "На цей час звернулося вже 133 пенсіонери, вони вже отримали пенсії, які не отримали в Криму за березень", - сказала Денисова.

"Охочим знайти роботу – звертатися до центрів зайнятості. На сьогодні Мінсоцполітики готове запропонувати 55 тисяч вакансій по Україні та сприяти працевлаштуванню за чотирма програмами: підбір роботи за освітою, перекваліфікація, відкриття підприємницької діяльності, участь в оплачуваних громадських роботах", - заявила вона.

"До центрів зайнятості звернулися 39 осіб, із них 5 уже працевлаштовано", - повідомила Денисова.   

Отримувачі соцвиплат, які прибуватимуть, – зокрема, вагітні, сім’ї з дітьми – теж можуть звернутися до будь-яких органів фондів соцстрахування.

Міністерство також готове "у разі потреби розмістити громадян із Криму в геріатричних пансіонатах та територіальних центрах, у яких є близько 2,5 тисячі місць".

Найбільш чутливим є вирішення захисту понад 4,8 тисяч сиріт, які залишаються на території Криму, додала вона.

Денисова заявила, що її відомство домагається створення для переселенців необхідних умов проживання, зокрема щодо освіти дітей, медобслуговування, надання психологічної підтримки, допомогу у відновленні втрачених документів.

На засіданні уряді буде вирішуватися питання щодо відкриття рахунку для тих, хто хоче переказати кошти на допомогу біженцям із Криму, додала вона.

Кримчан вона запевнила російською: "Всі, хто не хоче залишатися на тимчасово окупованій території у Криму, ми всіх розмістимо, всіх чекаємо, всім надамо усю необхідну допомогу". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...