Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Норвегія тимчасово відмовляється від військового співробітництва з Росією

Вівторок, 25 березня 2014, 21:36

Влада Норвегії ухвалила рішення тимчасово відмовитися від військового співробітництва з Росією у зв'язку з позицією Москви щодо України та Криму.

Про це заявили у вівторок в міністерстві оборони Норвегії.

"Норвегія повідомила російській владі про рішення призупинити до кінця травня 2014 року всі заплановані заходи у військовій сфері між Росією і Норвегією", - йдеться в заяві.

При цьому в ній наголошується, що в цьому зв'язку норвезька сторона "виробить новий підхід до запланованих заходів у контексті розвитку ситуації в Україні та подальших дій російської влади при узгодженні з союзниками по НАТО".

Зокрема, цей захід спричинить відмову Норвегії від участі в спільних з РФ морських навчаннях "Північний орел", перенесення на невизначений термін запланованого візиту до Норвегії міністра оборони РФ, а також низку інших спільних заходів.

Водночас, в норвезькому оборонному відомстві підкреслили, що Норвегія, як і раніше, зацікавлена ​​в співпраці з Росією з таких питань, як морська безпека, охорона кордонів і проведення пошуково-рятувальних операцій.

"Це необхідно для забезпечення всебічної безпеки на крайній півночі, а також для збереження стабільності і передбачуваності в регіоні", - наголошується в заяві.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування