Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія має намір перекинути до Криму морську ракетоносну авіацію

Середа, 26 березня 2014, 09:35

Авіабаза в Гвардійському в 2016 році отримає морської ракетоносний авіаносний полк, озброєний дальніми бомбардувальниками Ту-22М3.

Про це повідомили "Інтерфаксу-АВН" у середу в російському військовому відомстві.

"Ми розраховуємо, що через два роки на авіабазі в Гвардійському знову базуватиметься ракетоносний полк на Ту- 22М3", - сказав співрозмовник агентства.

Він пояснив, що Міноборони РФ не ставить перед собою завдання відновлення всіх аеродромів, на яких у радянський час розташовувалися ракетоносці ВПС Чорноморського флоту, зокрема, у Веселому та Октябрськом.

"Тут з'явиться необхідна і достатня кількість морських ракетоносців. Потреба в них на південному напрямку була завжди, але саме зараз з'явилися відповідні умови для їх повернення до Криму, який раніше називали "непотоплюваним авіаносцем", - заявив співрозмовник агентства.

За його словами, перед прийомом нових машин авіабази в Гвардійському і в Качі істотно модернізують свою інфраструктуру.

Сюди надходитимуть оновлені та відремонтовані літаки і вертольоти, включаючи винищувачі Су-27, протичовнові Ту-142 та Іл-38, а також вертольоти Ка-27 і Ка-29 .

У складі Чорноморського флоту РФ на 7057-й авіабазі в Качі знаходиться 25-й окремий корабельний протичовновий вертолітний полк з Ка-27, Мі-14, Мі-8, Ан-2, Ан-12, Ан-26, а також 917-й окремий змішаний авіаполк з протичовновими літаками - амфібіями Бе-12.

На 7059 -й авіабазі в Гвардійському знаходиться 43-й окремий морський авіаполк з літаками Су-24 , Су-24МР, повідомили в Міноборони РФ .

Як відомо, жодна країна світу офіційно не визнала анексію Криму Росією.

Російські солдати силою захопили українські військові об'єкти в Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування