Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВМФ Росії забере собі кримських бойових дельфінів - російське ЗМІ

Середа, 26 березня 2014, 10:56

Севастопольський державний океанаріум буде готувати бойових дельфінів для служби в ВМФ Росії

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на неназваного співробітника океанаріуму.

Агентство відзначає, що після входження Криму до РФ океанаріум і дельфіни "стали російськими".

"Інженери океанаріуму розробляють нові прилади для нових програм з метою більш ефективного використання дельфінів під водою", - заявив співрозмовник агентства, додавши, що дельфіни і морські котики будуть задіяні для пошуків затонулих предметів і військової техніки, а також виявлення бойових плавців.

Представник океонаріума сподівається, що ВМФ РФ знайде кошти на продовження спецпідготовки бойових дельфінів і морських котиків.

Дельфінів для потреб радянського ВМФ готували в Севастополі з 1973 року. Спеціально підготовлені тварини знаходили зброю і військову техніку на дні моря, могли атакувати бойових плавців і кораблі супротивника закріпленими на голові зброєю та вибухівкою.

Після розвалу СРСР і розділу Чорноморського флоту військова частина, в якій готували бойових дельфінів, перейшла українській стороні разом з фахівцями. Дельфіни стали використовуватися в мирних цілях - для лікування дітей-інвалідів.

У 2012 російські ЗМІ писали, що Україна відновила підготовку дельфінів для військових потреб. У березні 2013-го в кримських медіа поширилася інформація, що з військової бази в Севастополі втекли три бойових дельфіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...