Підприємству Ставицького скасували дозволи на видобуток нафти й газу

Середа, 26 березня 2014, 14:52

ТОВ "Ґолден Деррік" позбавили спеціальних дозволів на користування надрами й видобування нафти та газу.

Про це повідомляють прес-служба Генпрокуратури та міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник у своєму Facebook.

Державна служба геології та надр минулого тижня за дорученням Міністерства екології та природних ресурсів провела перевірку і наказом скасувала рішення Комісії з питань надрокористування Держгеонадр України та накази Держгеонадр України в частині надання ТОВ "Ґолден Деррік" спеціальних дозволів на користування надрами.

"Ураховуючи порушення закону "Про нафту і газ", зазначає Мохник, Держгеонадр анулював товариству спеціальні дозволи на користування надрами по Ново-Диканській, Попаснянсько-Самарській, Північно-Перещепинській площах.

"Діяльність зазначеного підприємства пов’язують із колишнім міністром енергетики та вугільної промисловості України Едуардом Ставицьким, який, як відомо, входить до найближчого оточення Віктора Януковича", - наголошує Мохник.

У свою чергу, Генпрокуратура позбавила "Ґолден Деррік" дозволів на видобування нафти і газу.

Перевірка ГПУ встановила, що упродовж 2011-2012 років Державна служба геології та надр без проведення аукціонів прийняла рішення про надання товариству "Голден Деррік" 48 спеціальних дозволів на використання родовищ нафти та газу в Дніпропетровській, Полтавській, Сумській та Харківській областях.

"Також встановлено, що 26 рішень прийнято за відсутності передбачених законом документів. Ще по 16 ділянках, які надано у користування цьому суб'єкту господарювання, упродовж двох років не сплачено до бюджету більше 5 мільйонів гривень за геологічну інформацію, яка необхідна для використання корисних копалин", - заявила ГПУ.

Ці рішення скасовано, також анульовано 6 спеціальних дозволів на користування надрами, отриманих указаним товариством, у зв’язку з невиконанням передбачених умов та низькою інших порушень вимог законодавства при використанні нафтогазових родовищ.

Як відомо, екс-міністра енергетики й вугільної промисловості Едуарда Ставицького оголошено у розшук. 

Проти Ставицького відкрито кримінальну справу за статтею 191 Кримінального кодексу (розкрадання коштів в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем).

Крім того, Махніцький наголосив, що Ставицький проходить у справі як спільник розшукуваного бізнесмена Сергія Курченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування