Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС і США: Росія залишається одна

Середа, 26 березня 2014, 15:32

Євросоюз і США мають сильну скоординовану позицію й готові підсилити санкції проти Росії через її дії в Україні й незаконної анексії Криму.

Про це заявив президент Ради ЄС Херман ван Ромпей на спільній із президентом США Бараком Обамою й президентом Єврокомісії Жозе Мануэлем Баррозу прес-конференції в Брюсселі в середу, 26 березня, за підсумками саміту ЕС-США, передає Дзеркало Тижня.

"У випадку подальшої ескалації (Росією- ред.), ЄС і США готові активізувати санкції. Це наше погоджене рішення", - заявив Ромпей.

Говорячи про анексію Криму, Ромпей назвав ці дії Росії "ганьбою 21 сторіччя". "Ми її не визнаємо. Деескалація ситуації є на даний момент пріоритетом номер один", - сказав президент Ради Європи.

При цьому він позитивно оцінив факт прямих переговорів глав МЗС України й Росії Андрія Дещиці й Сергія Лаврова в рамках саміту в Гаазі.

У свою чергу президент США Барак Обама також підтвердив, що США і Євросоюз єдині в підтримці України, а нинішні дії Росії в Криму стосуються не тільки однієї країни.

Він підкреслив, що якщо Росія продовжить такі дії у відношенні України, наслідки для неї продовжать рости. "Якщо Росія продовжить такий шлях, то ізоляція продовжиться, санкції зростатимуть", - заявив він.

"Немає сумнівів, що Росія відчує ціну своїх дій", - підкреслив Обама.

Президент США підкреслив, що позиція Штатів і Євросоюзу залишається єдиною в питанні необхідності надання Україні допомоги економічної, у сфері європейської безпеки.

"Росія залишається одна", - прокоментував Обама позицію РФ.

Крім того, Обама нагадав, що Велика сімка збереться без Росії в Брюсселі в червні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування