Міноборони: Росія розгортає на кордоні військові містечка

Середа, 26 березня 2014, 15:50

Міністерство закордонних справ стурбоване перегрупуванням російських військ у прикордонних з Україною районах.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, повідомляють Українські новини.

"За інформацією силових структур, триває перегрупування Збройних сил Російської Федерації у прикордонних з Україною районах, особливо на території Брянської області", - сказав він.

Дипломат зазначив, що спостерігається скупчення військової техніки в районі населеного пункту Чуровічі Климовського району Брянської області, що приблизно за 18 км від українського кордону.

Він розповів, що 25 березня на станцію "Климово" в Брянській області прибули 2 військових ешелони загальною кількістю до 60 вагонів з особовим складом та військовою технікою.

Крім того, Перебийніс сказав, що було зафіксовано розгортання засобів зв'язку і управління, виявлено платформи з модулями для проживання особового складу, облаштування штабів, медичних пунктів і військових польових містечок.

Він наголосив, що з боку Росії активно використовуються безпілотні літальні апарати для ведення повітряної розвідки і контролю за обстановкою в прикордонних регіонах.

Як повідомлялося, Міністерство оборони Росії пояснює перебування своїх військ у південно-східних кордонів з Україною проведенням запланованих навчань до квітня.

У Держприкордонслужбі повідомляють, що кількість провокацій з боку російських військових поблизу кордону зростає.

Українські прикордонники підрахували, що тільки за минулу добу на різних дільницях було зафіксовано більше 40 випадків появи поблизу кордону російських безпілотних літальних апаратів.

Крім того, відмічено 11 порушень порядку використання повітряного простору над територією Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування